Dostałam ciekawy przepis na muffiny z czekoladowym akcentem. Serdecznie się roześmiałam kiedy zobaczyłam je upieczone-każdy był innej wielkości;-)
Wygląd śmieszył a smak uszczęśliwiał, dlatego ten wypiek nazwałam-
ciasteczka śmieszki;-)
Przepis;
2 jajka-duże
60g cukru/u mnie ksylitol
100 ml ajerkoniaku
3 łyżki jogurtu
100ml oleju/ z pestek z winogron
100g mąki/bezglutenowej
1 budyń czekoladowy+ łyżka kakao
1 łyżeczka pr.do pieczenia/bezglutenowy
Ubiłam jajka, dodałam pozostałe składniki/ mokre/ i wlałam to do mąki wymieszanej z proszkiem i budyniem z kakao. Do piekarnik nagrzanego 180stopni na 15-20 minut/do tzw.suchego patyczka.
Można polać czekoladą i uśmiechać się... tak jak ja oblizując palce;-)))
;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz